Att bygga ett attefallshus på sin tomt är bygglovsbefriat, det enda som krävs är att du gör en bygganmälan till kommunen där du bor. Den 1 mars i år uppdaterades även attefallsreglerna, vilket innebär att du numera får bygga en upp till 30 kvadratmeter stor byggnad. Vilken typ av byggnad det ska vara är upp till dig! Antingen kan det vara en så kallad komplementbyggnad, alltså en byggnad som används som exempelvis garage eller förråd, eller så kan du bygga en komplementbostad – som helt enkelt är till för att bo i.
Bygga attefallshus – hitta hantverkare
När du ska bygga ditt attefallshus har du flera alternativ att välja på när det gäller själva byggprocessen. En variant är att anlita en leverantör av just attefallshus som kan erbjuda dig en totalentreprenad. Ett enkelt val – men inte helt gratis!
En annan väg att gå är att driva arbetet själv, och kanske anlita hantverkare till de moment som du känner att du behöver särskild hjälp med. Här på Hantverkare.se kan du hitta lokala hantverkare som kan hjälpa dig med allt från grundarbete till målning och byggnation.
Processen till att få ett attefallshus på plats innehåller flera steg där det kan vara lämpligt att anlita en hantverkare. Det första steget är förberedelser och markarbeten – ett nog så viktigt steg som sätter grunden för resten av bygget. Under själva uppförandedelen finns flera byggnationssteg där det kan vara lämpligt med en expert, och i slutskedet kan du ta hjälp med exempelvis målning och inre arbeten.
Hur väljer jag hantverkare?
Genom att använda vår jämförelsetjänst får du en god idé om vilka hantverkare som finns i ditt närområde och som kan utföra det arbete som du önskar. När du väl har hittat en hantverkare som känns intressant är det viktigt att vara noga med specifikationerna, bland annat när det gäller fast eller rörligt pris och hur tidsplanen ser ut. Se till att ni är överens kring hur arbetet ska gå till, så får ni förhoppningsvis en smidig process till ett färdigt attefallshus.
Lägg in en offertförfrågan här på Hantverkare.se